Akciğer Kanseri
Akciğer kanseri, akciğerlerde başlayan bir kanser türüdür. Akciğerleriniz, nefes aldığınızda oksijen alan ve nefes verirken karbondioksit salan göğsünüzdeki iki süngerimsi organdır.
Detaylı Bilgi
El ve Koltuk Altı Terlemesi
Hiperhidrozis, ter bezlerini uyaran sempatik sinirlerin aşırı uyarılması, böylece normalin üstünde salgıdan kaynaklananan aşırı terlemedir.
Detaylı Bilgi
Göğüs Duvarı Cerrahisi
Göğüs duvarı kanserleri, göğüs kafesini oluşturan göğüs kemiği ve kaburgaların kemik ve kıkırdakları ile yumuşak doku dediğimiz kas ve bağ dokularından köken alan tümörleri ifade eder.
Detaylı Bilgi
Zenker Divertikülü
Zenker Divertikülü, Yemek borusu duvarında oluşan anormal bir torba veya ceptir. Zenker divertikülü, üst yemek borusu sfinkterinin hemen üzerinde sindirim sisteminin girişinde boğazda oluşan bir kesedir.
Detaylı Bilgi
Nefes Borusu (Trakea) Cerrahisi
Nefes Borusu (soluk borusu), vücutta solunan havanın boğazdan akciğerlere geçişini sağlayan, yaklaşık 12 cm uzunluğunda, boru şeklinde, kıkırdaklardan oluşan bir organdır.
Detaylı Bilgi
Asit Reflü / GÖRH (Reflü Hastalığı)
Gastroözofageal reflü hastalığının (GÖRH) tanımı, mide içeriğinin geri akışının rahatsız edici belirti ve/veya komplikasyonlara neden olmasıyla gelişen bir klinik durumdur.
Detaylı Bilgi
Diyafram Hastalıkları
Diyafragma felci nadirdir. Diyaframın bir tarafının felç olduğu hastalarda, kişiler nefes darlığı için başka bir neden (astım, amfizem vb.) olmadıkça genellikle hiçbir belirti göstermeyebilir.
Detaylı Bilgi
Trakeoözofageal Fistüller
Trakeoözofageal fistül (TÖF), trakea (soluk borusu) ve yemek borusu arasında anormal bir bağlantı veya geçiş olmasıdır
Detaylı Bilgi
Akciğer Kisti
Hidatik kist, tarım ve hayvancılıkla uğraşan, çevre sağlığı ve koruyucu hekimlik önlemlerinin yetersiz kaldığı tüm toplumlarda ve ülkemizde görülen önemli bir hastalıktır.
Detaylı Bilgi